Păstrând tradiţia, am trecut inaine de Paşte, într-o scurtă vizită pe la Sindicatul Alum, mai precis pe la liderul Gheorghe Dragu, pentru a ne pune la curent cu noutăţile legate de negocieri şi alte probleme de care s-a lovit sindicatul în ultima perioadă.
reporter : Domule Dragu, ce mai face Alumul ? Ce mai face sindicatul din Alum?
Gheorghe Dragu : Alumul a încheiat cel mai bun an din istoria de 45 de ani de activitate, când au fost puse în valoare posibilităţile fabricii după punerea în practică a unei strategii a întregii echipe de conducere coordinate de directorul general domnul Gheorghe Dobra.
Pot spune că a fost anul cu cea mai mare producţie totală peste 572 mii detone şi cel mai mare volum de export, peste 100 de mii de tone.
rep: Comparativ cu anii trecuţi?
Gheorghe Dragu: Ne-am apropiat cel mai mult de targhetul propus de directorul general, domnul dr.ing Gheorghe Dobra, la începutul demarării programului de investiţii, modernizare şi dezvoltare al Alum, de a realiza 600 mii tone pe an alumina calcinată. Au fost 6 ani grei în care s-a muncit mult în toate sectoarele de asctivitate, sau făcut multe sacrificii pentru a atinge acest nivel de performanţă şi a asigura locurile de muncă pentru toţi salariaţii.
Sindicatul că de fiecare dată trebuie să păstreze un echilibru între performanţele fabricii prin contribuţia decisivă a administraţiei în realizarea profitului pentru acţionari şi contribuţia salariaţilor la aceste performanţe care trebuie să se vadă în veniturile tuturor.
rep: Despre negocieri?
Gheorghe Dragu : Am trecut prin aproape două luni de negocieri dure, dar finalizate la termen şi cu rezultate bune spunem noi, mai apropiate de ce ne-am propus ca niciodată. Ca întotdeauna era loc şi de mai bine, dar noi am căutat să stimulăm majoritatea salariaţilor şi performanţă.
Astfel încadrarea salariaţilor a crescut cu 300 lei începând cu 1 aprilie, la care s-a mai adăugat o creştere de 5% pentru toţi salariaţii. Prima de vacant a ajuns la 3400 brut (2000 net), pentru fiecare salariat. Au crescut şi primele pentru sărbătorile legale cu aproximativ 500 lei pe total an. Am avut în vedere şi stimularea salariaţilor cu performanţe deosebite prin promovări în categorii superioare de salarizare.
rep: Ce urmează ?
Gheorghe Dragu: Acum ne aşteaptă un an nou cu mai multe provocări prin care sunt convins că vom trece cu bine până la negocierile din anul viitor. Acum totul e bine şi suntem încrezători că şi în perioada următoare va fi bine.

Articolul precedentPortofel pierdut cu 1250 de lei în el, găsit de jandarmii tulceni
Articolul următorALDE Tulcea a intrat în campanie. De împăduriri…