Noul Cod rutier vine cu precizări care dă peste cap planurile celor care nu au terminat 10 clase. Potrivit noilor reglementări, persoanele din această categorie nu vor mai putea susține examenul. Nivelul minimal de studii a fost ridicat pentru că tot mai mulți șoferi care nu pot descifra manualele de conducere auto ajung să conducă pe șoselele României.

Tinerii care vor să obțină permisul de conducere nu vor mai putea să urmeze cursurile unei școli de șoferi dacă nu au cel puțin zece clase absolvite.
Prin această nouă regulă impusă prin Codul Rutier se dorește evitarea analfabeților. Potrivit polițiștilor, de câțiva ani s-a constatat înmulțirea șoferilor care încalcă reglementările rutiere pentru că nivelul de educație școlară nu le permite să citească și să înțeleagă. De altfel, în presa au fost prezentate mai multe cazuri de conducători auto care nu știau nici măcar să se semneze și nu puteau descifra nici măcar cuvinte uzuale. 

Articolul precedentCel puțin 4.500 de oameni au murit în urma celor două cutremure care au lovit Turcia și Siria. Bilanțul crește de la o oră la alta
Articolul următorMinisterul Sănătății caută medici și asistenți care vor să plece în Turcia și Siria. Care sunt condițiile