Scandal uriaș în Coaliția de guvernare, după ce ministrul liberal al Investițiilor a anunțat o posibilă amânare a rotativei până în iunie, atunci când România ar trebui să depună la Bruxelles cererea de plată numărul trei din PNRR. Plată este însă condiționată de reforma pensiilor speciale, pentru a cărei întârziere partidele își pasează vina.

 

Pe de altă parte, rocada ar putea aduce o listă lungă de remanieri din rândul miniștrilor, potrivit Realitatea Plus.

Cele două partide și-ar fi făcut o listă scurtă cu miniștrii pe care i-ar schimba în cazul remanierii. Atât PNL, cât și PSD, au câte 3 nume în vizor, fiind vorba de miniștrii care s-au aflat cel mai des în centrul criticilor legate de domeniul pe care-l gestionează. Deloc întâmplător, capete de listă sunt Marius Budăi la PSD și Virgil Popescu, la PNL.

Lista PSD de „remaniabili”

Marius Budăi, ministrul Muncii
Petre Daea, ministrul Agriculturii
Florin Spătaru, ministrul Economiei

Lista PNL de „remaniabili”

Virgil Popescu, ministrul Energiei
Ligia Deca, ministrul Educației
Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe

SURSA: Realitatea PLUS

De asemenea, așa-numita ROTATIVĂ, prin care social-democrații ar urma să preia șefia Guvernului, ar putea fin din nou amânată. Data avansată este luna iunie, când România ar trebui să depună la Bruxelles cererea de plată numărul trei din PNRR. Plată este însă condiționată de reforma pensiilor speciale, pentru a cărei întârziere partidele își pasează vina.

În scenariul de rotativă prezentat de Realitatea Plus, Marcel Ciolacu ar urma să devină premier, iar actualul premier Nicolae Ciucă ar urma să preia șefia Senatului. Conducerea Camerei Deputaților, deținută în prezent de Marcel Ciolacu, ar rămâne tot la PSD.

Articolul precedentVremea 23 martie – Vremea se încălzește
Articolul următorRomânia este al doilea mare exportator de grâu din UE în sezonul 2022-2023