În perioada 15 – 21.10.2018, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) pentru anul 2018, s-a desfăşurat acțiunea TRUCK&BUS, care a urmărit reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice, de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă şi transportului public de persoane.

Principalele activități desfășurate de polițiști au vizat verificarea legalităţii transportului rutier public efectuat, controlul stării tehnice al vehiculelor rutiere și respectarea capacității de transport.

În această perioadă, polițiștii tulceni au fost prezenți pe drumurile publice de pe raza judeţului, fiind controlate 107 autovehicule de transport marfă și 65 autovehicule de transport persoane.

Au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, Hotărârea Guvernului nr. 69/2012 privind stabilirea încălcărilor prevederilor regulamentelor CE și ale

Ordonanței Guvernului nr. 27/2011 și Ordonanța Guvernului nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Articolul precedentAccident cu pericol ridicat de incendiu, între Nalbant şi Cataloi. Doi oameni au fost răniţi
Articolul următorTrei hoţi prinşi chiar când încercau să fure o maşină