Proiectul Jeunesse III, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe din Franța a adus la Tulcea 5 copii francezi, împreună cu îndrumatorii lor. Tinerii, împreună cu educatorii și profesorii lor de la Institutul Terapeutic Educativ și Pedagogic Massip din Capdenac, Aveyron, Franța, vor lua contact cu copii tulceni aflați în același risc de excluziune socială.

Joi, 6 decembrie, de la ora 11.00, delegația franceză a avut o întâlnire cu oficialitățile Consiliului Județean Tulcea, instituție care a facilitat implementarea acestui proiect. În luna iunie, vicepreședintele Consiliului Departamentului Aveyron, Bernard Saules, a vizitat Tulcea, prilej cu care convenția de colaborare între Aveyron și Tulcea a fost reînnoită. Între prioritățile convenite cu partea franceză s-a numărat și colaborarea în domeniul tineretului, respectiv efectuarea de schimburi de tineri cu dificultăți de integrare din cele două unități administrativ teritoriale.

Consiliul Județean Tulcea are un parteneriat privilegiat cu Consiliul Departamentului Aveyron, relațiile dintre cele două unități-administrativ teritoriale datând din 1992. „Iată că cinci  tineri francezi din Institutul Massip din Capdenac, împreună cu îndrumătorii lor au sosit din data de 4 decembrie și vor sta la Tulcea până în data de 12 decembrie. Ne bucurăm că domnul Hubert Brechet, șef serviciu al Institutului Massip din Capdenac a putut face deplasarea la Tulcea și contăm pe domnia sa să transmită domnului Vicepreședinte Bernard Saules cele mai alese salutări. Ne bucurăm că am putut asigura cadrul necesar implementării acestui proiect Jeunesse III, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe din Franța și că putem facilita contactul tinerilor români și francezi”, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani în cadrul ședinței oficiale.

Hubert Brechet, șef serviciu în cadrul Institutului Terapeutic Educativ și Pedagogic Massip din Capdenac, Aveyron, Franța a mulțumit autorităților tulcene pentru deosebita primire, s-a declarat încântat de reluarea legăturilor în domeniul protecției copilului și a propus ca pe viitor, dezvoltarea relațiilor să ia și o componentă culturală.

Articolul precedentDE AZI, O LUNĂ DE MOȘOAIE LA LUNCAVIȚA!
Articolul următorHram la Catedrala Episcopală de Sfântul Nicolae