Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, sâmbătă seara, că poartă discuții cu mediul bancar pentru a se amâna plata ratelor pentru o perioadă, în contextul pandemiei de coronavirus, scrie realitatea.net 

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, sâmbătă seara, că poartă discuții cu mediul bancar pentru a se amâna plata ratelor pentru o perioadă, în contextul pandemiei de coronavirus. Mai exact, ar fi vorba despre o amânare cu 2-3 luni.

„Avem discuții cu sistemul bancar să amâne plata cu două-trei luni a ratelor”, a spus ministrul Finanțelor, precizând că reprezentanții băncilor au răspuns pozitiv apelului făcut de guvern pentru găsirea de soluții în vederea ajutorării populației. 

Întrebat dacă această amânare de plată ar fi doar pentru cei aflați în carantină sau pentru categorii mai largi de cetățeni, Cîțu a spus că nu știe încă, discuțiile nu s-au finalizat. 

Ministrul a precizat că se află în discuții și cu mediul de afaceri pentru găsirea de soluții și pentru companii, fiind luate în calcul măsuri fiscale care să îi sprijine pe întreprinzători. 

Florin Cîțu a dat asigurări că se vor face „injectări de lichidități”, astfel încât să se asigure plata salariilor, a pensiilor și a ajutoarelor sociale. 

El a făcut apel la populație să folosească plățile online, având în vedere că „există niște probleme la ATM-uri”. 

Articolul precedentRomânia, ÎN STARE DE URGENȚĂ, de luni!
Articolul următorPremierul Orban se adresează națiunii la ora 18:00