dav

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au desfășurat în perioada 13 – 19 mai 2019 acțiunea TRUCK and BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri. Activitățile de control s-au desfășurat simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Calendarului de activități TISPOL.

În perioada 13 – 19 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Tulcea au desfășurat acțiuni pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.  În cadrul acțiunii, polițiștii tulceni au depistat și sancționat conducătorii auto care efectuau transport public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum și pe cei care transportau mărfuri, fără a respecta legislația în vigoare.  Astfel, polițiștii rutieri au verificat 244 de autovehicule, dintre care 124 de autovehicule de transport marfă și 120 de autovehicule de transport de persoane.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii tulceni au aplicat 35 sancțiuni contravenționale conducătorilor autovehiculelor de transport de persoane și 61 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă, iar valoarea totală a amenzilor este de 57.539 lei.

Astfel de acțiuni vor continua, vizând în continuare reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

 

Articolul precedentTulcea se aliniază politicilor de mediu din spațiul Comunitar
Articolul următorIncendiu la periferia municipiului în zona halelor industriale. Un bărbat a suferit arsuri la membrele superioare