În perioada 20 – 26.08.2018, Poliţia Rutieră Tulcea desfăşoară pe raza județului, acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Din datele statistice a rezultat că, în perioada 01.01. – 20.08.2018, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea s-au produs 38 accidente rutiere grave (-5 față de aceeași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul a 9 persoane (-1 față de acceași perioadă a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 35 (-12 față de acceași perioadă a anului trecut).

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza (în cazul a 13 accidente), conducerea sub influența alcoolului (pentru 4 accidente), abateri săvârșite de bicicliști (pentru 3 accidente), neacordarea priorităţii de trecere pietonilor și vehiculelor (pentru 3 accidente).

Obiectivele acțiunii sunt: creşterea vizibilităţii poliţiei rutiere, prin prezenţa activă a lucrătorilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat; combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului; respectarea regimului legal de viteză; combaterea deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice; respectarea normelor rutiere de către bicicliști și căruțași.

Articolul precedentAccident grav cu trei victime încarcerate, pe drumul Tulcea – Agighiol
Articolul următorCopil de opt ani accidentat la Ciucurova, luat cu elicopterul SMURD