Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, s-a întâlnit marți, 22 ianuarie, la Sala „Dobrogea“, cu reprezentanți ai conducerii Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Turism. Delegația oaspete a fost condusă de Valentin Iliescu, președinte, și de dr. arh. Victor Timotin, director general al INCDT. La întâlnire au mai fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani, administratorul public al județului,Vasile Strat, Ilie Petre, președintele ADI ITI „Delta Dunării”, precum și alți directori și șefi de servicii din cadrul CJ Tulcea.

Scopul întâlnirii a vizat discutarea premiselor legate de elaborarea unei Strategii de dezvoltare a turismului din Delta Dunării, despre identificarea oportunităților și surselor de finanțare pentru realizarea acesteia. Tema și oportunitatea acestor discuții au apărut, după cum au declarat reprezentanții INCDT, în contextul interesului major manifestat de Comisia Europeană pentru Delta Dunării și dezvoltarea turistică a acesteia și de necesitatea identificării unor teme și proiecte care să fie finanțate în următoarea perioadă de programare a fondurilor europene, 2021-2027.

    „Vă mulțumim pentru interesul acordat și vă invit să veniți cu propuneri concrete în sensul elaborării de proiecte, strategii pentru dezvoltarea turismului din Delta Dunării. Dacă identificați oportunități în acest sens, noi suntem un partener credibil și deschis oricărei provocări”, a declarat, în cadrul întâlnirii Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

 

Articolul precedentDaniel, singurul supravieţuitor al tragediei de la Palazul Mic, a fost operat şi acum este stabil
Articolul următorSpectacol de 24 ianuarie „Uniți în cuget și-n simțiri. Hai să-ntindem hora mare!”