Microbuz răsturnat! ISU a activat codul roşu! Intervin mai multe ambulanţe şi un elicopter SMURD
În urma unui apel prin număr 112, a fost anunţat un accident rutier pe DJ 222F, Ostrov-Daeni, judeţul Tulcea, în care un microbuz cu persoane s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
Având în vedere posibilitatea unui număr mare de ocupanţi, încă de la primirea apelului ISU Tulcea a activat Planul Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea resurselor medicale de la nivelul întregului judeţ la locul accidentului.
În momentul de faţă nu se cunoaşte numărul exact al ocupanţilor, misiunea este în dinamică.
Primele forţe trimise la faţa locului: descarcerare, 2 echipaje de prim-ajutor SMURD, 2 ambulanţe SAJ şi elicopterul SMURD.

UPDATE ora 14.50

Biroul de presă al ISU Tulcea informează:

„La ora 14:05, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DELTA” Tulcea a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs pe DJ 222 F între localitățile Ostrov – Dăeni.
Încă nu se cunoaște numărul de victime, dar a fost activat Planul Roșu de intervenție.
La fața locului se deplasează 2 ambulanțe SMURD, 2 ambulanțe SAJ, 1 autospecială de descarcerare cu punct medical avansat, 1 autospecială de descarcerare grea, 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și modul de descarcerare și a fost solicitat sprijinul elicopterului SMURD.
La locul intervenției se deplasează Inspectorul Șef, Colonel Petrov Daniel.”

UPDATE ora 15.05

Conform declaraţiilor medicului Dumitru Vâlcu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea :

” din totalul de 16 persoane câte se aflau în autoutilitara la momentul producerii accidentului, din fericire, doar un număr de cinci persoane au fost afectate. Nu pot să spun decât că rănile nu le pun vieţile în primejdie. La acest moment cei răniţi sunt evaluaţi de către medicii de la noi şi de la SMURD Galaţi şi probabil că vor fi trimişi către spitale, pentru tratament şi investigaţii”
Surse de la faţa locului ne-au declarat că autoutilitara implicată în accident ar fi rămas fără frâne şi s-a oprit în cele din urmă pe un câmp, fără să se fi răsturnat. Vom reveni!

 

Articolul precedentO tânără de 19 ani a băgat un om în spital după ce a ieşit cu maşina în decor
Articolul următor„Volei Tulcean” relansat de Asociatia Club Sportiv Volei DREAM TEAM Tulcea