În perioada 29-30 septembrie, la București s-a desfășurat una dintre cele mai puternice competiții de șah intitulată ,,Festivalul Internațional de Șah Florin Gheorghiu”.
Asociatia Clubul Sportiv Oxygen a organizat această competiție în cinstea Marelui Maestru Internațional Florin Gheorghiu, cel care în anul 1963 a obținut primul titlu de Campion Mondial pentru șahul românesc, performanță în urma căreia FIDE i-a acordat titlul de maestru internațional. Florin Gheorghiu a fost unul dintre puținii șahiști ai lumii care l-a învins pe legendarul Bobby Fischer.
Această competiție a cuprins mai multe turnee dedicate atât copiilor cât și seniorilor. Peste 270 de șahiști s-au întrecut în fața tablei de șah, obiectivul principal fiind ocuparea unui loc pe podium.
La acest concurs au participat următorii sportivi de la ACS Logic Delta: Borisov Sofia F10 , Mocanu Miruna F10 , Pufleni Maria F12, Ancuta Eduard U12 și Marțian Dragoș Daniel – Open.
Borisov Sofia și Mocanu Miruna au participat la turneul dedicat copiilor sub 10 ani. Sportivele clubului tulcean au avut un parcurs excepțional. La finalul celor 6 runde, Sofia a ocupat Locul I la F10 CU 4,5 puncte(4 V,1=,1Î).
Dacă anul acesta, Sofia ne-a obișnuit cu obținerea Locului I la competițiile internaționale la care a participat, sportiva Miruna Mocanu ne-a surprins în mod plăcut la acest turneu, unde a obținut locul III la F10 cu 4,5 puncte (4V, 1=, 1Î) fiind la egalitate de puncte cu Sofia, însă departajarea s-a făcut după criteriul Buchholz.
De apreciat sunt și rezultatele obținute de ceilalți sportivi ai clubului: Ancuța Eduard- Gabriel și Maria Pufleni , care au jucat la turneul dedicat copiilor sub 14 ani, deși au doar 11 ani. Turneul la care au participat a fost unul de pregătire.
Felicitări copii pentru rezultatele frumoase obținute la această competiție, unde Realitatea Media a fost unul dintre sponsori!

Articolul precedentVolei – Debut ca din tun al cadeților de la CSS Tulcea
Articolul următorContrabandă cu țigări la Măcin și Jijila