În perioada 5-12 august 2018, la Arad s-a desfășurat una dintre cele mai importante competiții internaționale de șah din România – Festivalul Internațional de Șah – Arad 2018, fiind organizat de C.S. ŞAH CLUB VADOS ARAD.
Structurat pe mai multe turnee, festivalul de șah de anul acesta a reunit peste 400 de șahiști, atât din România, cât și din: Austria,Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, India, Macedonia, Moldova, Polonia, Republica Dominicană, Serbia, Slovacia, Taiwan, Ucraina și Ungaria.
ACS Logic Delta a fost reprezentată de șahiștii : Sarighioleanu Sebastian-Laurențiu și CM Marțian Dragoș Daniel. 
De la Campionatul European de Șah ce s-a desfășurat la Oradea în perioada 31 iulie – 5 august 2018, direct la Festivalul Internațional de Șah – Arad 2018

După încheierea Campionatului European de Șah Rapid și Blitz de la Oradea, în data de 5 august, Laurențiu Sarighioleanu s-a deplasat la Arad pentru a participa la Festivalul Internațional de Șah.
Fiind un sportiv ambițios și pasionat de ”sportul minții”, a intrat în competiție participând la două turnee foarte puternice, unde a jucat șah clasic. La turneul Open U1900, Laurențiu a reușit să facă față seniorilor cu experiență. Astfel că,la finalul celor 5 runde, s-a clasat pe locul VI în clasamentul general, fără nici o înfrângere și a ocupat Locul II la categoria de vârstă U14 cu 3,5 puncte (2V, 3=).
La marele turneu Open, unde au participat 254 de șahiști foarte valoroși, de la CM (Candidat de Maestru) la GM (Grand Master) , Laurențiu, jucător de șah – categoria I, a avut o evoluție bună. În ultima rundă a făcut remiză cu IM Panush Viktor din Republica Moldova, acumulând la finalul celor 9 runde un total de 4,5 puncte ( 4V, 1=. 4 Î).
La acest campionat, Laurențiu l-a avut ca antrenor pe CM Marțian Dragoș – Daniel care a concurat și el la marele Turneu Open. Ambiția, perseverența, dar și bogata experiență de joc la astfel de competiții, au contribuit la clasarea lui Daniel pe poziția 22 din 254 de participanți, cu 6,5 puncte(6V, 1=, 2 Î) și a ocupat Locul I la categoria lui sportivă ( ELO 2201 –2300).
În cadrul acestui festival de șah, sportivii clubuluitulcean, au demonstrat că au o bună pregătire teoretică, forță de joc și stăpânire de sine, asociate cu ambiția marilor luptători.

Articolul precedentSulina – A murit la pescuit, după ce a atins cu firul lansetei un cablu de înaltă tensiune
Articolul următorJudețul Tulcea s-a înfrățit cu Raionul Soroca din Republica Moldova