PNL Tulcea a depus ieri, 2 octombrie 2018, la secretariatul Primăriei municipiului, documentele pentru inițierea unui Proiect de hotărâre pentru aprobarea scutirii de la plata impozitului pentru clădirile și terenul aferent Complexului Zootehnic din cadrul SC Carniprod SRL Tulcea, începând cu semestrul 2, pentru anul 2018.

Propunerea are ca fundament solicitarea deplin justificată a acestei societăți, afectate grav de Pesta Porcină Africană, înregistrată la primărie în 11 septembrie, dar care nici până la această dată nu a fost dezbătută conform prevederilor Art.464, alin. (2), lit. g) din Codul Fiscal.

„Pentru cei care au pus întrebări și au formulat diverse supoziții, unele dintre ele ilare, în ședința de joi, 30 septembrie, a Consiliului Local, le transmitem următoarele:

– Da, calamitatea naturală care a lovit cea mai mare societate de producere și desfacere a preparatelor din carne de porc din județ și una dintre cele mai importante din România, a produs dificultăți nu doar întreprinderii private ci și infrastructurii sociale a orașului Tulcea, deoarece un mare număr de angajați, adică sute de familii, au fost afectate, din care peste 100 și-au pierdut pe o durată nedeterminată singura formă decentă de câștig;

– Da, legislația permite Consiliilor Locale să intervină în sprijinirea societăților afectate de calamități tocmai pentru a reduce riscurile sociale la care sunt expuși angajații.

– Da, Carniprodul a fost aproape distrus de de PPA exact în momentul în care desfășura mari investiții pentru creșterea capacității de producție, care ar fi însemnat noi locuri de muncă și implicit noi taxe și impozite la bugetul local.

– Da, societatea a început să primească despăgubiri pentru animalele omorâte, însă acestea nu acoperă întreg prejudiciul, se plătesc eșalonat și cu mari întârzieri și nu pot repune pe picioare producția și investițiile care au fost sistate.

– Da, o astfel de măsură pe care o poate aproba Consiliul Local Tulcea va contribui la ameliorarea capacitatătii economice a firmei și va creea premisele redobândirii forței de muncă pierdute și creșterii acesteia în viitorul apropiat.

– Da, pierderea din Bugetul Local va putea fi recâstigată prin revigorarea societății, prin taxe și impozite pe venituri, care se vor întoarce în vistieria municipiului.

– Da, este posibil ca prin astfel de decizii să convingem investitorii că pot rămâne în continuare si cu încredere la Tulcea!

În consecință solicităm tuturor partidelor care compun Consiliul Local, precum și Primarului municipiului să dovedească înțelepciune și să sprijine proiectul PNL Tulcea” – precizează Ștefan ILIE, Președintele PNL TULCEA.

Articolul precedentCe asociații vor rămâne de mâine fără apă potabilă ?!
Articolul următorAccident rutier pe DJ 229 aproape de Satu Nou