Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți seară, că Mecanismului de Cooperare și Verificare pentru România a fost ridicat, iar raportul Comisiei Europene pe această temă este ultimul realizat.

„MCV s-a încheiat azi pentru România și avem confirmarea clară că Româniaa a făcut reformele necesare,” a anunțat șeful statului, de la Palatul Controceni.

România a făcut un nou pas semnificativ pe calea integrării europene. MCV s-a încheiat azi pentru tara noastră. Avem așadar confirmarea clara ca România a făcut reformele necesare pentru consolidarea statului de drept si s-a înscris pe drumul ireversibil al luptei anticorupție.

Comisia Europeana a confirmat in urma cu câteva minute, prin raportul publicat, progresul făcut de România in cadrul acestui mecanism, ceea ce înseamnă că îndeplinim obiectivele si recomandările așa cum au fost stabilite la momentul aderării la UE. Acesta este ultimul raport MCV pentru tara noastră. De acum înainte, România va fi la fel ca toate celelalte state membre monitorizata doar prin mecanismul generalizat privind statul de drept.

Parlamentul a adoptat anul acesta legile fundamentale ale sistemului judiciar, pe care le-am promulgat după ce au fost declarate constituționale de către CCR. România a demonstrat voință politica dar mai ales o puternică susținere a cetățenilor pentru a corecta orice deviere de la un parcurs democratic.

Cetățenii au drept la un sistem de justiție independent, funcțional, eficient, la o societate in care integritatea si combaterea corupției sunt deplin asumate. Felicit autoritățile, Guvernul, Ministerul Justiției, Parlamentul si instituțiile din sistemul judiciar pentru aceste rezultate si pentru eforturile diplomatice”, a declarat șeful statului.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentAlertă alimentară. PLASTIC într-unul din cele mai vândute alimente la LIDL
Articolul următorLupul va fi reintrodus în Munţii Măcinului