Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au desfăşurat în perioada 11-12 iulie mai multe activităţi de intervenţie preventivă  în cadrul cărora au dezbătut următoarele teme:  prevenirea delincvenţei juvenile şi prevenirea consumului de tutun şi substanţe etnobotanice .             

Acţiunile au avut loc la  Tabăra Sulina pe timpul desfăşurării  Programului de tabere pentru copiii români din diaspora ,,ARC” 2019  şi la Tabăra pentru copiii defavorizaţi din judeţul Tulcea şi Republica Moldova din Internatul Liceului Teologic.

Jandarmii din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale le-au prezentat copiilor aspecte cu privire la principalele fapte antisociale care pot fi săvârşite de către aceştia, implicaţiile pe care le au asupra viitorului lor, dar şi aspecte cu privire la prevenirea consumului ori comercializării de tutun şi substanţe etnobotanice.

Copiii şi-au însuşit cunoştinţe privind  normele de convieţuire socială ce trebuie urmate pentru respectarea unui climat de ordine şi linişte publică în şcoală şi în afara acesteia.

De asemenea,  jandarmii au vorbit despre creşterea nivelului de conştientizare a elevilor în vederea preîntâmpinării începerii consumului de substanţe cu efect psihoactiv.

 

La final de activitate, jandarmii au prezentat copiilor o parte din misiunile şi activităţile pe care aceştia le desfăşoară în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea şi i-au sfătuit să nu ezite să sesizeze organele de ordine şi siguranţă publică în mod direct sau prin apelarea S.N.U.A.U. 112 atunci când au fost martori sau victime în cazul săvârşirii unor fapte antisociale.

Articolul precedent„Interes maxim” la Tulcea pentru facilităţile fiscale pe care Guvernul ar vrea să le ofere
Articolul următorCu o excepţie, candidaţi misterioşi pentru „Locale 2020”!