În noaptea de vineri spre sâmbătă, sediul Societăţii de Transport Public din Tulcea a fost prădat de hoţi, care au reuşit în timp foarte scurt să fugă cu o sumă considerabilă. Aproape 200 de mii de lei.
Lovitura s-a dat la ora 3.17, când hoţii l-au atacat pe paznicul de la poarta principală, l-au lovit şi l-au legat. Celălalt paznic, se afla la poarta 2 şi nu a auzit nimic. Paznicii sunt de la societatea DIALFA, cu care STP Tulcea are contract până în martie 2018.
Când hoţii au pătruns în clădirea de birouri, unde se afla seiful cu bani, au găsit cheia de la seif într-un sertar şi au dispărut cu prada în câteva minute. Chiar dacă alarma de efracţie a pornit, până la sosirea echipei de intervenţii, hoţii deja apucaseră să se facă nevăzuţi.
Culmea, sistemul de supraveghere video încă nu fusese înlocuit, după ce, cel vechi arsese în incendiul de la începutul anului, lucru care va face investigarea cazului şi mai grea.
„Cu siguranţă s-a acţionat la pont. Faptul că hoţii au dat lovitura tocmai în acest moment, înseamnă că au primit informaţii de la cineva din interiorul societăţii. Banii fuseseră scoşi de la bancă, pentru că luni trebuia să plătim salariile. Cineva care ştia a informat hoţii şi aceştia au dat lovitura” – ne-a declarat telefonic directorul STP, Dan Lucian Bălan.
Ironia sorţii face ca această lună era ultima în care salariaţii mai primeau salariile cash. Societatea contactase deja două bănci şi de luna viitoare urmează că angajaţii STP să primească banii pe carduri de salarii.
Întrebarea este care mai era rolul seifului, dacă cheia se afla într-un sertar din aceiaşi încăpere, aşa cum am aflat de la surse din zona STP. Este posibil ca persoana care se face vinovată de această „uitare” a cheii în sertarul de lângă seif, să fie trasă la răspundere pentru neglijenţă.
„La ora 03.45, am fost sesizaţi prin dispeceratul 112 despre spargere. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă şi au fost demarate cercetările la faţa locului. ” a declarat şeful Poliţiei Municipiului, comisar şef Cristian Ladaru.
Surse din zona au afirmat că hoţii au fost patru la număr, protejaţi cu cagule şi cu mănuşi şi au lucrat foarte repede. Rămâne de văzut de unde ştiau aceştia că în seif erau două miliarde de lei vechi şi cum a fost lăsată cheia de la seif, într-un sertar din aceiaşi încăpere.
După ce a ars garajul, la începutul acestui an, şi societatea a pierdut aproape toate autobuzele şi clădirea garajelor, aceasta este a doua lovitură care afectează societatea.

Articolul precedentProiectele de investiții ale județului Tulcea, susținute de Ministerul Fondurilor Europene
Articolul următorLansarea volumului „140 de ani de la unirea Dobrogei cu România”