Așa cum luna martie este considerată Luna Femeii, la Jurilovca, „Balul primăverii”, evenimentul dedicat doamnelor din comunitatea locală, este considerat deja o tradiție (întreruptă într-un singur an de organizatorul Eugen Ion, din cauze de natură familială).

Peste 200 de femei au răspuns invitației primarului din Jurilovca de a marca începutul de primăvară în cadrul unul eveniment care le-a fost dedicat în întregime. Doamnele din Jurilovca, Sălcioara și Vișina, dar și din localitățile din împrejurimi, au petrecut împreună duminică, 3 martie, cu momente de cântec și dans oferite de cele trei ansambluri de la nivelul comunității – grupurile de cântece lipovenești „Juraveli” și „Reabinușka” și grupul de dansuri bulgărești „Sfitilina”.

La nivelul județului Tulcea, Jurilovca este percepută nu doar ca un reper de implicare în domeniul administrativ, ci și ca un exemplu de coeziune la nivelul comunității locale, multiculturalitate și respect reciproc. De aceea, la asemenea evenimente răspund întotdeauna invitației lui Eugen Ion și oficialități de la nivel central și județean. În acest an, alături de comunitatea din Jurilovca s-au aflat Eugen Teodorovici – Ministrul Finanțelor Publice și Senator de Tulcea, Andaluzia Luca – viceprimar al municipiului Tulcea, Mirela Furtună, Anișoara Radu și Lucian Simion – membri în Camera Deputaților și Silviu Feodor – președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România.

Articolul precedentConcursul național școlar: ISTORIA ȘI TRADIȚIILE RUȘILOR LIPOVENI – MASLENIȚA
Articolul următorCirculaţie restricţionată pe DJ 222 între localitatea Enisala și localitatea Sălcioara!