S-au încheiat Campionatele Naţionale de Şah pe Echipe de Copii, Juniori şi Tineret la şah clasic, rapid şi blitz , care s-au desfăşurat la Iaşi, în perioada 12-20 iulie 2018.
De Ziua Mondială a Şahului, echipa de fete F08 de la ACS Logic Delta a devenit CAMPIOANĂ NAŢIONALĂ la Şah Blitz, după ce a obţinut următoarele rezultate:
ACS Logic Delta – Cs Universitar De Sah Bucuresti 3-0
ACS Logic Delta – Cs Micul Sahist Iasi 2-1
ACS Logic Delta – CSU Arad 2-1
ACS Logic Delta – Cs Politehnica Iasi 3-0
Astfel că, la finalul celor 5 runde, cu toate partidele câştigate, echipa de fete a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului naţional şi a cucerit medalia de aur, după ce în probele de şah clasic şi rapid, echipa a obţinut două medalii de bronz.
La proba de şah clasic , jucătoarele au fost premiate individual în funcţie de rezultatele obţinute la mesele la care au jucat. Maria Borisov a cucerit medalia de argint la masa trei, iar Izabela Mardare a cucerit medalia de bronz la masa doi.
Rundă după rundă, sportivele noastre au jucat sub presiunea timpului de joc, cu ambiţie şi cu dorinţă de autodepăşire, obiectivul fiind ocuparea unui loc pe podiumul naţional.
Pe tot parcursul desfăşurării campionatelor, micuțele șahiste de la ACS Logic Delta, au fost îndrumate de către instructorul de şah, Marius Sarighioleanu, împreună reuşind să atingă o performanţă frumoasă pentru şahul tulcean pe echipe.
Este pentru prima oară, când o echipă alcătuită numai din jucătoare tulcence, formate la ACS Logic Delta, reuşeşte să se impună în faţa unor echipe valoroase din ţară, aducând la Tulcea primele medalii naţionale obţinute pe echipe.
De menţionat şi apreciat sunt şi rezultatele celorlalţi şahişti de la ACS Logic Delta, care au fost împrumutaţi de cluburi valoroase din ţară, pentru a juca în echipă la aceste campionate de şah.
Laurenţiu Sarighioleanu a făcut parte din echipa ACS Şah Club Vados Arad şi a jucat la masa trei, la categoria de vârstă B14. La proba de şah clasic, Laurenţiu a cucerit medalia de aur pentru cel mai bun jucător de la masa trei, precum şi două medalii de bronz cu echipa la şah clasic şi şah rapid. Felicitări, Laurenţiu!
Maria Pufleni a făcut parte din echipa CSS Târgu Mureş şi a jucat la masa trei. La proba de şah clasic, Maria a obţinut medalia de aur pentru cea mai bună jucătoare de la masa 3, iar cu echipa a cucerit două medalii de argint la probele de şah clasic şi rapid, iar la proba de şah blitz a obţinut medalia de bronz.. Felicitări, Maria!
Fabian Chihaea, un tânăr şahist în formare a jucat pentru Şah Club Galaţi la masa 1, la categoria de vârstă U08. Fabian a avut o evoluţie foarte bună, mai ales în probele de şah clasic şi rapid,el fiind pentru prima dată prezent la un Campionat Naţional. Felicitări, Fabian!
Se confirmă faptul că, Tulcea are copii talentaţi ce pot face performanţă în ”sportul minţii”,însă pentru a atinge înalta performanță este nevoie de multă muncă, dedicație, şi de o perseverenţă extraordinară.

Articolul precedentPercheziţii ale poliţiei pentru evaziune fiscală, în Tulcea şi încă cinci judeţe
Articolul următorSportiva CSS Tulcea, Mădălina Manole, din nou campioană naţională!