În ultima perioadă, din cauza furturilor de apă din reţea, în diefrite forme, societatea de distribuţie a apei potabile a elaborat un nou regulament, prin care cei care consumă apă şi nu o plătesc, dar mai ales cei care o fură…vor plăti amenzi extraordinar de mari!
Situaţii de furt au fost întotdeauna, pentru că tulceanul este „ingenios” de fel. Pentru cei care locuiesc la curte este mult mai uşor să fure apă, decât cei de la bloc.Unii s-au branşat înaintea apometrului, după ce au săpat între cămin şi trotuar, alţii, mai tupeişti, au săpat direct în stradă şi s-au înţepat în conducta magistrală. Mulţi au ales să rupă sigiliile de la apometre şi apoi să nu mai permită citirea acestora de către cititorii-incasatori. Metode sunt…destule, dar conducerea Aquaserv a hotărât să le pună punct. Definitiv!
Astfel, cai care nu vor permite accesul la apometre pentru citire şi facturare, vor plăti. Mult!
Calculul este simplu şi, credem noi, destul de eficient. Pentru fiecare membru al familiei de la adresa X, se vor trece din oficiu câte şase metri cubi de apă. Dacă familia are trei membri…iată cum s-au făcut 18 metri cubi, pe fiecare lună. Surpriză vine abia acum, când cel prins că fură, va fi pus să plătească factura pentru 36 de luni, adică 18 metri cubi x 36 de luni = 648 metri cubi…amendă, adică undeva la peste 5000 de lei!
Cum, treaba se va lăsa şi cu executare, credem că această măsură va diminua numărul hoţilor de apă potabilă din reţea, pentru că una e să plăteşti câţiva metri cubi, consumul lunar…alta e să plăteşti…

Articolul precedentAcs Logic Delta debutează la Cupa României
Articolul următorProgram extins la Evidența Persoanelor în perioada 25-26 mai 2019