Primăria și Consiliul Local al Comunei Mihail Kogălniceanu, în colaborare cu Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, organizează duminică, 16 iunie, Ziua Comunei Mihail Kogălniceanu, începând cu ora 18.00, pe scena din parcul comunal.

Pentru acest deosebit eveniment, Ansamblul „Baladele Deltei” a pregătit un program complex: corpul de balet va juca suite din Oaș, Moldova, Oltenia, precum și din Dobrogea, cum sunt „Hora” și „Baicoliu”, compuse din jocuri ca Gârliceanca, Sârba de la Negru Vodă, Brâul, Păpușa, Păhărelul, Cerchezeasca, Popârlanul ori Cadâneasca, iar soliștii vocali Georgeta Nichifor, Laura Ileana Feraru, Laura Mocăniță și Costel Atanasof vor interpreta piese cunoscute, printre care Barcagiu, eu te-aș ruga, Dunăre, pe apa ta, Zi-i din fluier și cimpoi, Eu beau vinul cu borcanul, Uite-le mândruțele, Răsfiră, cuce, din cioc sau Cântă cucul bată-l vina; totodată, instrumentiștii Rollan Ștefan Chiriță și Ion Marin vor susține recitaluri la clarinet, Gabriel Andrei, la acordeon, iar Marius Iordan, la nai. Conducerea muzicală: prof. Aurelian Croitoru; coregrafia: prof. Ștefan Coman.

De Ziua Comunei Mihail Kogălniceanu, sărbătorită de ani de zile de Rusalii, vor mai susține recitaluri Jean de la Craiova, Elisabeta Turcu, H0-RA și „Nemuritorii”.

Vă așteptăm!

 

Articolul precedent„Trenurile Soarelui 2019”: De mâine, două trenuri pe relaţia Bucureşti Nord – Tulcea Oraş
Articolul următorConferința Regională a Medicilor de Familie, la a treia ediție