Autorităţile au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă după incendiului izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, au declarat surse judiciare. O echipă de cercetare se află la faţa locului, investigaţia fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au deschis un dosar penal în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere din culpă.

”S-a constituit o cauză la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunal, se fac cercetări sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere din culpă. Am desemnat un coleg procuror criminalist care să efectueze cercetări în această cauză, împreună cu colegii de la poliție, au venit și colegii de la Criminalistică. Urmează să se efectueze o cercetare la fața locului amplă, să identificăm tot ceea ce se poate identifica, situația este destul de gravă. Până la acest moment, din informațiile pe care le am și pe care am putut să le culeg personal, avem 7 decedați, urmează să se facă identificarea acestora și să sperăm că nu va crește numărul de decedați,” a declarant Viorel Gabriel Teliceanu, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa:

Un incendiu puternic a izbucnit  vineri dimineață în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Șapte pacienți au murit. În spital se aflau 113 pacienți, dintre care 10 internați la Terapie Intensivă. Au fost activate planurile roșu și alb, iar pacienții evacuați au fost transferați la Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare, Spitalul Clinic Judetean Constanta, Spitalul Militar Constanta și Spitalul Militar Modular Port

Citiți și  PLAN ROȘU la Constanța. Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase

Sursa foto Claboo Media

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentVIDEO Cal salvat de pompieri după ce a căzut într-o groapă
Articolul următorTribunalul fotbalului