Ieşirea ALDE de la guvernare va lăsa, practic, mai multe funcţii publice …fără ocupanţi. Cum, PSD-ul spune că va rămâne la guvernare, chiar şi cu un guvern minoritar, sprijinit declarativ în Parlament de UDMR şi deputaţii minorităţilor, cei proaspăt plecaţi din funcţii, adică cei de la ALDE, vor fi înlocuiţi.
Din cele patru portofolii ministeriale deţinute de ALDE, ca tulceni, ne vom opri atenţia doar asupra Ministerului Mediului, ocupat până azi de către Graţiela Leocadia Gavrilescu.
Locul vacant va trebui ocupat cu titlu de interimat pentru următoarele 30 de zile. Surse politice de la Bucureşti vorbesc despre un interimat al lui Eugen Teodorovici, sau… în alt caz, Ioan Daneş, actualul Ministru al Apelor şi Pădurilor.
Aceleaşi surse politice ne-au declarat că cele mai mari şanse pentru ocuparea ca titular a funcţiei de Ministru al Mediului, le-ar avea nimeni altul decât deputatul PSD de Tulcea, Lucian Eduard Simion, care ar putea fi validat în 30 de zile de la vacantarea postului .
Deputatul Simion şi-a câştigat respectul profesioniştilor din mediu, reuşind în ultimii ani ca din 15 legi tematice…zece să poarte semnătura domniei sale, mai ales cele referitoare la Delta Dunării şi locuitorii acesteia.
Lucian Simion a fost prefect şi preşedinte al Asociaţiei Prefecţilor din România timp de patru ani, dar şi guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, iar în prezent este vicepreşedintele Comisiei de Mediu din Camera Deputaţilor.
Nominalizarea domiei sale pentru funcţia de Ministru al Mediului nu este decât o recunoaştere a experienţei şi expertizei deputatului tulcean în legislaţia de mediu adaptată la nevoile polulatiei, dar şi urmare a muncii depuse şi a lobby-urilor făcute de acesta…peste tot… în ceea ce priveşte judeţul Tulcea şi Delta Dunării.

Articolul precedentProiectul „Pot și eu!” – o inițiativă a Asociației Raza Soarelui Sunlight
Articolul următorUn bărbat din Tulcea la a treia tentativă de suicid de pe clădirea morii