Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a precizat că, în urma discuţiilor cu Ivan Patzaichin, acesta şi-a exprimat acordul de a rămâne implicat în procesul de selecţie a guvernatorului Deltei.

„Fostul preşedinte al filialei Sulina a exprimat un comentariu într-o postare şi aceea, să spunem, că ar fi fost pretextul sau motivul. (…) Colegul nostru şi-a asumat ne-inspiraţia privind comentariul respectiv, şi-a şi înaintat demisia din poziţia de preşedinte al filialei Sulina. Eu, între timp, am avut un dialog cu domnul Patzaichin. Cred că l-am convins să rămână alături de procesul acesta de selecţie a guvernatorului Deltei, pentru că, mă rog, supărarea lui era, cumva, mai largă, legată de faptul că pe Facebook au fost mai multe comentarii, dincolo de acest comentariu punctual al unui coleg de-al nostru. Au fost mai multe comentarii. E, cumva, realitatea în care trăieşte umanitatea acum, cu acest social media, în care găseşti şi troli, şi oameni de rea-credinţă, şi oameni cu altă agendă, care toţi, acolo în mesaje, pot să dea o impresie de nesusţinere”, a precizat Barna, la Europa FM, potrivit agerpres.ro.

El a subliniat că Ivan Patzaichin este una dintre persoanele cele mai reprezentative pentru Delta Dunării şi a negat informaţiile potrivit cărora guvernatorul ar fi fost deja stabilit, iar consultarea ar fi una de faţadă.

„În urma discuţiei cu dânsul, a spus că rămâne alături de noi, ne va ajuta, va fi în continuare implicat, o să găsim varianta formală pentru lucrul acesta. (…) Miza pentru noi e să avem acea consultare cu oamenii relevanţi din Deltă, Ivan Patzaichin fiind de departe unul dintre cei mai reprezentativi pe această zonă, de asociaţiile de mediu de acolo, de ceilalţi factori interesaţi, o consultare deschisă în care să se poată veni cu propuneri de proiecte şi cu propuneri de persoane. Am văzut în spaţiul public că o să punem pe nu ştiu ce fost guvernator, pe nu ştiu ce membru de la PSD, de la PNL, de la USR, pregătit. Nici pe departe. Nu există în momentul de faţă – şi vă spun asta în calitate de copreşedinte USR PLUS – nu există în momentul de faţă o persoană asupra căreia să fi bătut palma şi să zicem: ‘hai să facem un balet la mişto despre cum îl selectăm’. Chiar ne dorim, şi eu, şi Dacian Cioloş, să avem la conducerea Biosferei Delta Dunării o persoană care să fie acolo justificată pe competenţă, moralitate, integritate şi viziune de dezvoltare a Deltei. Şi asta se va întâmpla. E prima dată când facem un astfel de proces şi evident că cei cărora le sunt tulburate interesele vor încerca să îl saboteze”, a precizat Barna.

USR PLUS a anunţat, pe 15 ianuarie, iniţierea unui proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), responsabilitate care a revenit Alianţei după negocierile cu partenerii de coaliţie. Conform unui comunicat al USR PLUS, pentru începerea procesului de recrutare, cei doi copreşedinţi i-au adresat lui Ivan Patzaichin invitaţia de a forma un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării, din care să facă parte asociaţii şi persoane „cu preocupări reale” în ceea ce priveşte destinul Deltei.

Ulterior, pe 18 ianuarie, Ivan Patzaichin transmitea că se retrage din grupul consultativ alcătuit la iniţiativa USR PLUS, declarându-se „surprins de violenţa atacurilor” lansate la adresa lui pe acest subiect.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentREDUCEREA numărului de elevi din clase la 26 în liceele teoretice și la 24 în liceele tehnologice și vocaționale, aprobată de ministrul Educației
Articolul următorDublul atac sinucigaș din Bagdad, revendicat de gruparea Stat Islamic