Pe timpul verii, temperaturile cresc alarmant iar căldura poate deveni insuportabilă. Cu toate acestea, există soluții utile prin intermediul cărora să te ferești cât mai bine de căldură. Cum poți face acest lucru? Cu ajutorul hainelor potrivite și a accesoriilor menite să te protejeze în sezonul cald. Află care sunt regulile pe care le poți respecta când este foarte cald afară, din articolul de mai jos!

Optează pentru materiale care lasă pielea să respire

Atunci când ți-e cald, ai nevoie de haine confecționate din materiale care îți lasă pielea să respire. Poartă articole din textile prin care circulă aerul, ca să eviți transpirația excesivă.

Astfel, orice țesătură naturală este potrivită pentru menținerea pielii sănătoase, fie că e vorba despre in, lână sau bumbac. Poți alege și haine din vâscoză sau rayon, pentru că sunt produse din celuloză.

Nu trebuie să eviți nici articolele vestimentare din poliester, însă, acestea vor reține mirosurile. Poartă haine din acest material doar dacă ajungi într-o încăpere aerisită, ca să nu ai parte de situații jenante.

Evită colanții, denimul sau pantalonii mulați

Este adevărat că jeanșii sunt cele mai adaptabile articole vestimentare din garderobă, însă, când temperaturile cresc, denimul nu reprezintă cea mai bună alegere. Motivul este simplu – denimul este un material gros, care nu lasă pielea să respire. Astfel, denimul nu va absorbi umezeala și nici transpirația.

Purtați des, pe timpul verii, jeanșii nu sunt doar inconfortabili ci vor avea și efecte negative asupra pielii, fiindcă îți vor cauza iritații și coșuri. Nu este indicat să porți nici dresuri, colanți sau pantaloni mulați, fiindcă hainele lipite de piele mențin căldura corpului.

Nu alege aceste articole pe timpul verii, în special când temperaturile depășesc 35 de grade Celsius. În schimb, optează pentru articole mai largi, care lasă aerul să circule. Combină aceste articole vestimentare cu încălțăminte comodă! Achiziționează espadrile, balerini sau adidași albi pentru dame, care te ajută să construiești ținute impecabile.

Poartă cât mai multe fuste și rochii

Pentru că jeanșii pot fi lăsați deoparte în zilele caniculare, include în garderoba de bază cât mai multe fuste, rochii, pantaloni largi sau fuste pantalon, care să-ți garanteze confortul. Fustele pot fi asortate cu cămăși largi și accesorii elegante, care să te ajute sa obții o ținută chic.

Folosește accesorii utile

Vara reprezintă anotimpul ideal pentru a folosi accesorii cool, precum pălăriile, șepcile sau eșarfele. Acoperă-ți capul cu orice astfel de obiect care să te apere de radiațiile solare. La fel de recomandat este și turbanul care te apără de soare și te ajută să eviți supraîncălzirea. Mai mult, accesoriile pentru cap îți încadrează frumos fața și îți evidențiază trăsăturile.

Poartă piese cu o măsură mai mare

Într-o zi caniculară, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să simți cum ți se lipesc hainele de corp. De aceea, este indicat să porți veșminte cu un număr mai mare sau modele croite lejer, care să-ți lase pielea să respire. În locul articolelor mulate, poartă o cămașă supradimensionată, o pereche de pantaloni largi din in sau un top larg. Te vei simți mult mai comod atunci când te plimbi sau iei masa în oraș.

Nu în ultimul rând, negrul atrage căldura și amplifică senzația de disconfort. De aceea, în timpul zilei, poartă haine albe sau în culori deschise, care resping căldura. Cele negre pot fi alese pentru ținutele elegante, de seară.