Luni, 11 februarie 2019, în cadrul Primăriei Comunei Jurilovca a avut loc o sesiune de informare a comunității locale și consultare a părților interesate privind un nou proiect pe care echipa administrației locale îl are în pregătire: „Creșterea accesibilității prin dezvoltarea infrastructurii de acostare în Comuna Jurilovca, județul Tulceace urmează a fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, alocare ITI. La întâlnire au participat actorii locali vizați de proiect – reprezentanți ai SC Sat Vacanță Gura Portiței, SC Cherhana Jurilovca, Asociația de Pescari Golovița, operatori în turism dar și public interesat.

Reconfigurarea întregii zone pe care toată lumea o cunoaște ca fiind portul pescăresc din Jurilovca este dezideratul nostru de câțiva ani. Prin cererea de finanțare pe care o vom depune până pe 19 februarie, ne propunem să obținem finanțare pentru amenajarea de spații de acostare, incluzând o rampă de lansare la apă pentru ambarcațiuni, și crearea de noi locuri de parcare pentru turiștii care pornesc din Jurilovca spre Gura Portiței sau Delta Dunării. De asemenea, am inclus în acest perimetru o zonă de promenadă cu spații verzi și accesibilă pentru toate tipurile de public, inclusiv pentru biciclete. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 5 mil. euro” ne-a declarat primarul Eugen ION.

Noul proiect elaborat de echipa administrației locale își propune să contribuie la dezvoltarea durabilă a Comunei Jurilovca, prin gestionarea eficientă a resurselor locale și valorificarea avantajelor competitive ale zonei. Inițiativa Comunei Jurilovca se încadrează în Axa prioritară 7 din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 – „Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului”, prioritatea de investiții 7.1 – „Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice”.

Articolul precedentAccident pe DN22, între localitățile Somova și Isaccea
Articolul următorA.J.O.F.M. Tulcea organizează selecţie pentru studenţii care doresc să lucreze în Germania pe perioada vacanţei de vară