În cursul zilei de azi, Primul Ministru Viorica Dancilă a semnat Ordinul de numire în funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a lui Cătălin Țibuleac, preşedintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunăriii.
Acum două zile anunţăm pe surse din administraţia centrală ca acest eveniment se va întâmpla foarte repede „posibil până la finele acestei săptămâni”…şi iată că s-a întâmplat.
Noul guvernator, în vârstă de 52 de ani, a fost primul care a reuşit să strângă la o masă comună reprezentanţii autorităţilor şi ai oamenilor de afaceri din turism, în nici doi ani reuşind să schimbe radical fata turismului nord dobrogean şi nu numai.
De azi, este guvernator al ARBDD, ca rezultat al semnării Ordinului de către Primul Ministru, Ordin deja publicat în Monitorul Oficial.
Tot de azi, fostul guvernator Malin Musetescu, a rămas şomer.

„Delta Dunării aer nevoie de o dezvoltare corectă, cu prezervarea biodiversității, dar în armonie cu dezvoltarea comunității locale. Urmează ca după ce voi evalua situașia de la ARBDD, sa luăm măsuri pentru sprijinul și dezvoltarea comunităților locale din Delta Dunării, precum și a industriei ospitalității!” – a declarat noul guvernator, exclusiv pentru Realitatea de Tulcea.

Articol unic:

Având în vedere propunerea viceprim-ministrului, ministrul mediului, formulată prin Adresa nr. 2.901/GLG din 6 iunie 2019, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/3.534 din 6 iunie 2019, în temeiul art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare, și al art. 4 alin. (3) și (4) din Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, cu modificările și completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Cătălin Țibuleac se numește în funcția de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării”.

     —semnează—
PRIM-MINISTRU
VASILICA-VIORICA DĂNCILĂContrasemnează:
Secretarul general al Guvernului,
Toni Greblă

București, 14 iunie 2019.