Asociația Culturală “Diversitate Multietnică” implementează cu sprijinul financiar al Consiliului JudețeanTulcea proiectul“Caravana tradițiilor multietnice nord dobrogene”.
Scopul proiectului îl reprezintă promovarea specificului cultural multietnic al Județului Tulcea și creșterea accesului cetățenilor la actul cultural. Proiectul cuprinde realizarea a trei spectacole multietnice în județ.
Debutul proiectului a avut loc la Căminul Cultural din Jurilovca, unde, ansamblurile comunităților de bulgari, greci, ruși, lipoveni, meglenoromâni și români au încântat publicul cu reprezentații de muzică și dans tradițional. Ansamblurile care și-au adus contribuția la acest spectacol sunt: ansamblul Sfitilina, ansamblul Juraveli, ansamblul Reabinușka, ansamblul Malîș, ansamblul Beștepeanca, ansamblul Altona și grupul de dans Albatroșii Jurilovca.
Următoarea oprire a caravanei a fost la Mahmudia, în data de 3 noiembrie, iar noutatea spectacolului a fost participarea ansamblului folcloric Miorița Vaideeni din Râmnicu Vâlcea , care alături de ansamblurile Odyssea, Katiușa, Beștepeanca, Malîș și grupul de dans Albatroșii Jurilovca au oferit publicului un spectacol de excepție.
Cel de-al treilea spectacol, care va marca și finalul acestui proiect, urmează a fi organizat într-o altă localitate din județ.

Articolul precedentPrins la volan fără permis, fără numere la maşină şi cu alcoolemie de peste 1 la mie
Articolul următor„Alarmă aeriană” în miercurea alarmelor, mâine de la ora 10.00 la Tulcea