În cursul zilei de 24 iulie, în Parcul Veolia, din Cartierul Nou, au fost sancționate două persoane de sex masculin în vârstă de 35 respectiv 42 ani la consumul de alcool in spatiul public, conform legii 61/1991 republicată, art. 2 pct. 23 cu suma de 350 lei.
„Menționăm faptul că în sezonul estival asemenea fapte s-au înmulțit și le recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale și să adopte un comportament civilizat în spațiul public.” – comunică Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Tulcea, printr-o purtătorul de cuvânt ag.pr. Ramona Sibiceanu.

Potrivit prevederilor Legii nr. 61 , consumul de băuturi alcoolice în locuri publice precum: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, mijloacele de transport în comun, autogări, gări etc. se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 de lei. Cu toate acestea oamenii legii se confruntă zilnic cu persoane care nu ţin cont de legislaţia în vigoare şi consumă băuturi alcoolice în spaţiul public, creând disconfort celorlalţi cetăţeni.

Articolul precedentBărci furate din deltă, găsite cu ajutorul dronei
Articolul următorAsociația Comunelor din România în sesiune extraordinară a Adunării Generale, la Neptun, între 22 și 27 iulie 2018