Mâine, începând cu ora 10.00, ISU Tulcea va transmite un mesaj de testare prin intermediul aplicației RO-ALERT. Zonele vizate sunt: municipiul Tulcea, orașul Măcin, orașul Babadag și comuna Crișan.
Pentru ca utilizatorii să poată recepționa mesajul pe telefoanele mobile, acestea trebuie configurate pe baza indicațiilor existente aici: https://ro-alert.ro/configurare/
Portalul www.ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populației și detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cât și posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepționarea mesajelor difuzate în situații de urgență.
Telefoanele aflate în aria de acoperire a zonelor testate și care au această opțiune configurată vor recepționa mesajul de test „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DELTA” al Județului Tulcea”. Modul de afișare și sunetul mesajului de avertizare sunt diferite în funcție de modelul telefonului mobil.
IMPORTANT!
MESAJELE AU ROLUL DE A TESTA APLICAȚIA!
PERSOANELE CARE PRIMESC MESAJUL NU TREBUIE SĂ INTRE IN PANICĂ, NU ESTE O SITUAȚIE REALĂ, NU SE VA LUA NICI O MASURĂ (ADĂPOSTIRE, PĂRĂSIREA ZONEI, ETC).

Articolul precedentTastare RO-ALERT pentru Tulcea, Măcin, Babadag şi Crişan!
Articolul următorStartul proiectul naţional „Patrimoniul românesc la 100 de ani după Marea Unire” se dă la Casa Avramide