Specialiștii OMS estimează că persoanele din categoriile vulnerabile, cum ar fi bolnavii sau bătrânii, vor avea nevoie de un rapel anual împotriva Covid-19.

Oamenii în vârstă sau cei cu boli cronice vor fi nevoiți să fie vaccinați cu o doză anuală de rapel pentru a fi protejați împotriva noilor mutații de Covid-19.

Reuters citează un document care arată că OMS consideră că cel mai probabil scenariu este acela în care persoanele vulnerabile să fie vaccinate anual anti-coronavirus.

Producătorii de vaccinuri anti-Covid Moderna și Pfizer/BioNTech sunt singurii care au anunțat că pe viitor va fi nevoie de o a treia doză de ser pentru ca imunitatea să fie menținută la un nivel constant.

Dovezile științifice în acest sens nu sunt încă concludente.

Documentul, datat cu 8 iunie este încă „în lucru” și prevede că 12 miliarde de doze de vaccin anti-Covid vor fi produse la nivel global anul viitor. Această estimare este ceva mai mare decât prognoza pentru 11 miliarde de doze din acest an citată de Federația Internațională a Producătorilor Farmaceutici și Asociațiilor, fapt ce arată că nu este așteptată o creștere semnificativă a producției de vaccinuri în 2022.

Sursa: Adevarul Zilei

Articolul precedent50.000 conturi din România au fost compromise, iar datele au fost publicate pe DarkWeb! Ce domenii au fost afectate
Articolul următorFOTO VIDEO Alarmant! Invazie de buburuze în Mamaia