Primăria Municipiului Tulcea, Consiliul Local Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” lansează miercuri, 20 februarie, Revista de cultură și artă tradiționale „Dobrogea”.

„Editarea unei reviste de cultură și artă tradiționale este o dorință mai veche. Ea s-a născut, iar apoi s-a rotunjit, căpătând consistență, din necesitatea resimțită de a comunica și ceea ce simțeam sau știam că ar fi important de comunicat, dar nu puteam transmite prin intermediul jocului și al cântecului tradițional. … Vom publica articole legate de preocupările ansamblului nostru de a conserva, promova și transmite generațiilor viitoare tot ce s-a mai păstrat din Tradiție și încă mai este cunoscut, aici, în Dobrogea…”, precizează în „Argument” managerul Ștefan Coman.

Revista „Dobrogea” este editată de Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, instituție a Consiliului Local Tulcea și a Primăriei Municipiului Tulcea; redactor – șef: Ștefan Coman; coordonatorul numărului 1/2018 (decembrie): Constantin Daniel Arhire; colaboratori număr: Petru Țincoca și Valeriu Leonov; machetare: Emil Țârcomnicu; tipar: Tipografia Monitorul Oficial R.A. Din cuprins: Dan Arhire, „140 de ani de la Unirea Dobrogei. România – Mamă purtătoare a embrionului Uniunii Europene!”, Ștefan Coman, „Copiii și cultura tradițională”, Valeriu Leonov, „Câte ceva despre urmașii dobrogeni ai mocanilor”, Petru Țincoca, „Ansamblurile de copii din județul Tulcea se prezintă”.

Lansarea va avea loc la Casa Avramide/Casa Colecțiilor, începând cu ora 18.00.  Vă așteptăm cu drag!

Articolul precedentAccident rutier în intersecţia Isaccei – Taberei. Două persoane au ajuns la spital
Articolul următorO nouă reuşită a navaliştilor tulceni! O navă de aproape 140 de metri…