Primele loturi cu vaccinuri Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19, autorizate vineri în SUA, vor ajunge  în centrele de vaccinare din ţară luni dimineață pentru a începe imediat să fie administrate oamenilor, au anunţat sâmbătă autorităţile americane, relatează AFP

Vaccinul oferă protecție de până la 95% împotriva Covid-19 și a fost considerat sigur de către Food and Drug Administration (FDA). Sâmbătă, SUA au înregistrat 3.309 decese legate de Covid, cel mai negru bilanț într-o singură zi din toată lumea.

Primele trei milioane de doze de vaccin vor fi expediate „în toate statele” în acest weekend, a declarat generalul Gustave Perna, care supraveghează distribuția.

.„Distribuţia a început”, iar „primele transporturi vor ajunge luni dimineaţă”, a declarat generalul Gus Perna, din partea operaţiunii Warp Speed creată de guvernul american pentru a asigura distribuirea vaccinului. „Suntem 100% încrezători pe plan operaţional că vom livra vaccinul americanilor” în acel moment, a adăugat el.Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a afirmat vineri seară, imediat după autorizarea de urgenţă a autorităţilor sanitare, că primele injecţii cu acest prim vaccin vor fi făcute în 24 de ore, adică sâmbătă.

Pfizer a precizat că primele loturi nu vor pleca decât duminică din centrul său din statul Michigan.„Putem să ne aşteptăm ca 145 de centre de pe întreg teritoriul SUA să primească luni vaccinul, iar alte 425 de centre, marţi. Iar ultimele 66 de centre, miercuri, ceea ce va încheia primul transport cu vaccinul Pfizer/BioNTech”, a explicat generalul Perna

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentMihai Tudose: ”Nu dați briciul pe mâna maimuței”
Articolul următorBilanț coronavirus, 13 decembrie: 4.435 de cazuri noi și 121 de decese