Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” organizează duminică, 16 decembrie, a VI-a ediție a Festivalului – Concurs „Leru’i Ler”.

„Acest festival, inițiat în 1998 și organizat sub formă de concurs din 2012, promovează colindele, datinile și obiceiurile de iarnă. De fapt, Ansamblul «Baladele Deltei» a început de miercuri, 12 decembrie, suita de manifestări pe care o organizează anual în această perioadă: Spectacolul de Datini și Obiceiuri de Iarnă «La Dalbă Cetate», programat la Teatrul «Jean Bart», va fi urmat de două spectacole susținute pe scena din Piața «Tricolorului» din municipiu, joi și vineri (de la ora 16.00), de Alaiul «Cerbul» din comuna Heleșteni (Iași), Ceata din Dolheștii Mici (Suceava), Corul «Cantus Libera» și Ansamblul Folcloric «Dorulețul». Revenind la evenimentul de duminică, am insistat ca participanții – formații și grupuri din municipiul și județul Tulcea – să-și alcătuiască repertoriul de concurs preponderent din piese dobrogene. La ediția din acest an s-au înscris până acum 16 formații, cete și soliști vocali din 10 localități”, a declarat coregraful Ștefan Coman, managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Juriul acestei ediții este compus din prof. Mihail Gheba, inspector școlar pentru activități extrașcolare – președinte, dr. Iuliana Titov – șef serviciu Muzeul de Etnografie și Artă Populară, pr. Mihael – Marian Mihai, prof. Ștefan Coman – manager Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, Constantin Daniel Arhire – secretar literar Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Festivalul – Concurs Județean de Colinde, Datini și Obiceiuri de Iarnă „Leru’i Ler” se desfășoară duminică, 16 decembrie, la Satul Pescăresc, începând cu ora 11.00.

Articolul precedentPenitenciarul Tulcea desfășoară activități deţinuţi cu ocazia Sărbătorilor de iarnă
Articolul următorExplozie a unei butelii la o casă de lângă Monument