În urma verificărilor din teren ale angajaților Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au fost identificate mortalități la păsările sălbatice (cormorani, chire de mare și pescăruși) pe insula K. Aceasta este o insulă creată natural în golful Musura, situată între brațele Musura și Sulina, având o importanţă ornitologică majoră ca loc de cuibărit, odihnă şi hrănire.
Imediat s-au luat toate măsurile procedurale impuse în astfel de situații: prelevarea de probe de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea pentru a fi transmise spre analiză și curățarea zonei prin îndepărtarea cadavrelor de păsări.
Rezultatele analizelor indică posibilitatea evoluției unei boli de natură toxicologică, în literatura științifică fiind descrise intoxicații cu toxine produse de unele specii de alge marine.
ARBDD continuă monitorizarea efectivelor de păsări atât de pe insulă cât și în proximitate. Pentru prevenirea unor alte incidente similare se impune interzicerea totală a accesului pe insulă.

Articolul precedentContractele de finanţare pe Legea 350 din 2005 semnate în cadru festiv
Articolul următorPregătire Campionat Naţional A2, proiect finanţat de CJ Tulcea