Azi, în urma Ședinței Extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ce a avut loc începând cu ora 11.00 la sala de videoconferinţe a Prefecturii Tulcea, președintele C.J.S.U., prefectul Alexandru Cristian Iordan, a dispus instituirea serviciului de permanență la nivelul tuturor primăriilor de pe raza județului Tulcea. De asemenea, la propunerea şefului Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Delta Tulcea, Daniel Petrov, a fost dispusă măsura de a transporta şi caza de azi în municipiul Tulcea un număr de 51 de persoane ce necesită dializă.
Conform informaţiilor prezentate în cadrul şedinţei de către ec. Mihaela Nicolau, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea, la nivelul judeţului au fost identificate un număr de 140 de gravide aflate în trimestrul III de sarcină sau cu risc. Acestea vor notificate prin intermediul medicilor de familie că pot fi transportate gratuit, prin intermediul ambulanțelor Serviciului de Ambulanță Județean și două microbuze ale ISU Delta, în municipiul Tulcea. Structurile M.A.I., împreună cu echipajele SAJ și ale Poliției Comunitare vor desfășura patrule pentru identificarea persoanelor fără adăpost, care pot fi cazate în cadrul Centrului Social de Urgență Phoenix.
Întrucât din pricina vântului puternic, nu va exista posibilitatea traversării Dunării, către localitățile din deltă cu bacul, o autospecială de stingere cu apă și spumă și modul de descarcerare va fi dislocată către Ceatalchioi, pentru gestionarea potențialelor situații de urgență, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea, Florentin Daciu, desemnat voce unică. Potrivit unei informări a purtătorului de cuvânt al IPJ Tulcea, Irina Manolache, având în vedere avertizarea meteorologică de cod roșu de viscol, în intervalul 5 februarie, ora 22.00 – 6 februarie, ora 08.00, se recomandă:
– Evitați deplasările care nu au caracter de urgență, în special între localități;
– Respectați semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri;
– Respectați semnalizarea rutieră temporară pe segmentele de drum unde traficul ar putea fi restricționat din cauza fenomenelor meteo nefavorabile;
– Dotați-va autovehiculele cu anvelope de iarnă si lanțuri antiderapante;
– Verificați starea tehnică a autovehiculului și asigurati-va ca sistemele de iluminare, climatizare și degivrare functioneaza corespunzator.

Articolul precedentCarmen Caloianu este noul subprefect al județului Tulcea
Articolul următorApel umanitar pentru Municipalitatea din Suzhou!