În această după-amiază s-au rupt norii deasupra teritoriilor Niculiţel – Isaccea, iar cele mai multe culturi agricole, vii, sole de legume şi pomi au fost compromise aproape total. Dacă la Isaccea a turnat cu găleata, cantităţile de apă căzute atingând cote alarmante, de aproape 80 de litri pe metru partat, niculitenii, loviţi şi ei de natură, pe lângă ploaia de 50-70 de l/mp, s-au confruntat şi cu o grindină deasă şi destul de mare.
„Am vorbit cu bătrânii din sat şi mi-au spus că nu au văzut în viaţa lor grindina aşa de mare şi de multă” – ne-a declarat telefonic primarul comunei Niculiţel, Florin Paascale.
Cam tot ce înseamnă cultură a fost culcat la pământ şi destule drumuri au fost compromise. Încă evaluam starea drumurilor şi pagubele, iar utilajul lucrează de câteva ore şi cred că va mai lucra cel puţin doua- trei zile. Situaţia este sub control, dar la această oră nu pot face încă o evaluare a pagubelor produse de grindină” a mai spus primarul din Niculiţel.

Pompierii militari au fost solicitaţi să intervină şi la Măcin, pentru a scoate apa din patru gospodării.

La aecastă oră în judeţ nu mai sunt probleme deosebite din cauza precipitaţiilor, dar meteorologii nu exclud o revenire a lor în cursul nopţii şi a zilei de mâine.

Articolul precedentZiua Europeană a Parcurilor marcată la Centrul de Vizitare al Parcului Național Munții Măcinului
Articolul următorUn tânăr de 19 ani s-a înfipt cu mașina într-un copac, pe drumul spre Malcoci. A ajuns la spital