„Fiecare copil contează! Ajută-i activ până când își dau seama cine sunt, de valorile și bogățiile care zac în interiorul lor, de posibilitățile infinite care îi înconjoară. Arată-le că împreună este calea înțeleaptă și sănătoasă de a trece prin viață! Așa poți îmbunătăți o viață de om, o comunitate, o lume întreagă!” declara, în ianuarie 2016, Raluca Ciulei, Fondator și Președinte Love for Life.

În urmă cu trei săptămâni ea a pornit la pas din Cluj-Napoca pe un drum de 1200 de km, într-un proiect prin care vrea să atragă atenția asupra problemelor din educație. Raluca Ciulei se oprește în fiecare localitate de pe acest drum și stă de vorbă cu elevii, profesorii și cu părinții. ”Avem nevoie de o reformă profundă în educație, dar și de inițiative la firul ierbii, cu oameni care nu mai au timp să aștepte reforma și se implică de azi, oameni care activează resurse deja existente și dezvoltă comunități puternice”, spunea Raluca Ciulei, înainte de a pleca în călătoria de o lună.

La sfârşitul săptămânii trecute a ajuns şi în municipiul Tulcea după ce a traversat la pas aproape jumătate de judeţ, de la I.C. Brătianu, prin Isaccea, la Tulcea. O mică parte din întâmplările acestei călătorii se regăsesc pe o pagină de socializare creată pentru acest proiect.

Duminică seara a fost la Tulcea pentru ca luni să ajungă la Nufăru şi de acolo spre Murighiol.

La Şcoala gimnazială Elena Doamnă, partenere ale acestui proiect au fost învățătoarele Agache Marta, Topoleanu Lavinia, Avram Ana și Zalum Roxana. Desigur alături de copiii din clasele a patra.

Chiar dacă a fost o zi de duminică, după Ziua Copilului, câteva zeci de elevi ai şcolii nu au vrut să rateze întâlnirea cu Raluca Ciulei. Pentru Educaţie copiii au cerut, de ce oare nu ne surprinde?, o programă şcolară mai lejeră, mai multe activităţi care să implice mişcarea (normal!) şi, nu în ultimul rând, posibilitatea de a se putea informa suplimentar prin intermediul internetului. Altfel spus acces la internet şi surse oficiale de informaţie.

Ieri, luni, 3 iunie 2019, elevii şi cadrele didactice din cadrul Şcolii Gimnaziale ,,Vasile Alecsandri” Nufăru au avut bucuria de a o primi cu braţele deschise şi de a o susţine în proiectul pe care l-a intitiat „1 200 de km pentru educaţie!” pe doamna Raluca Ciulei!

„A fost o întâlnire frumoasă în care elevii au dialogat, în mod constructiv, cu doamna Ciulei despre nevoile lor! Elevii au au avut parte de o altfel de lecţie despre curaj, iniţiativa, perseverenţă şi multă voinţă şi determinare! De astfel de oameni, de astfel de modele au nevoie copiii noştri şi societatea în care trăim!” a declarat profesorul Sorina Mangu, directorul şcolii.

 

Articolul precedentLiderii politici ai judeţului Tulcea despre votul uninominal pentru alegerea preşedinţilor CJ
Articolul următorAccident rutier pe trecerea de pietoni cu fugă de la locul faptei. O tânără a ajuns la spital