Ieri noapte, in jurul orei 21.30, un amic ma suna si imi spunea cu sufletul la gura ca pe cer, in zona Nufarul, peste Dunare, au aparut niste lumini care se sting si se aprind la intervale regulate de timp, dar sunt nemiscate. „Avioane nu sunt, nici drone nici baloane sau altceva militar. Pur si simplu nu se misca, stau aprinse cateva minute si apoi se sting. Am filmat eu ceva cu telefonul dar se vede slab” – imi spunea amicul ieri noapte.

Recunosc, mi-au zburat gandurile la OZN-uri, dar le-am alungat repede si mi-am spus ca am vazut in copilarie prea multe filme SF… apoi, am postat intrebarea pe profilul meu personal de facebook si am avut o surpriza. Luminile misterioase fusesera vazute din mai multe puncte din Delta Dunarii : Nufaru, Sulina, Tudor Vladimirescu, Maliuc, Murighiol, Sarichioi, conform celor care imi raspundeau la postare. Iata si cateva impresii ale celor care au vazut luminile ciudate pe cer :

– „Stoica Laurentiu – Si de la Maliuc s-au vazut pe directia Mila23. Nu erau asteroizi pt ca au stat o perioada pe loc

– „Madalina Omer –  Și eu am văzut, la Nufaru. Nu știu dacă se puteau vedea din Tulcea pentru ca se puteau confunda foarte ușor cu luminile stradale. Au apărut și dispărut de vreo 6 ori la intervale de câteva minute, pana când au dispărut de tot. Ceea ce am încercat sa surprindem cu telefoanele nu este concludent datorită calității. Am fost de fata 4 adulti încercând sa găsim explicații raționale pentru niște lumini ce clipoceau intr-un singur loc pe cer, excluzând lampioane, drone, lasere…stele.
Era un conglomerat de 4-5 luminițe ce stăteau pe loc. Intr-una din apariții, s-a mai apropiat una din partea stânga. Înainte sa dispară de tot, dintr-un conglomerat de 4-5, s-au aliniat doar 2 pe verticala. A fost straniu și vrem sa aflam dacă au mai fost martori.

– „Carjan Paula – Din Tulcea am văzut…. Și Tudor Vladimirescu a văzut. Imaginația ne-a luat-o razna și nouă

– „Ovidiu Roman – In filmarea pe care am vazut-o eu in nici un caz nu erau drone. Erau insa similare ca miscare cu alte observatii din tara si din alte tari.

– „Leonard – Nu am idee ce a fost. Frumos e cum au disparut intr-o clipita

Din toate ideile exprimate, este exclusa varianta obiectelor folosite de om, dar si a asteroizilor, pentru ca luminile au stat nemiscate minute in sir, in pozitie perfect simetrica, s-au stins si iar au revenit, dupa care, din asezarea in cerc s-au asezat pe verticala. Intr-un final, cand o alta lumina identica s-a apropiat de cele deja esistente, in cateva secunde totul a disparut brusc, exact asa cum aparuse. Poate nu vom afla niciodata ce a fost in realitate. Ideea e ca fenomenul a fost vazut identic de mai multe persoane aflate la zeci de kilometri intre ele, asa ca…ceva a fost!

Articolul precedentCriză acută de polițiști la inspectoratul din Tulcea
Articolul următorConcursul „Polițistul pescar” ediția a VI-a și-a desemnat câștigătorii