Un focar de COVID-19 a fost depistat la un centru de îngrijiri persoane vârstnice din municipiul Tulcea.

Potrivit rezultatelor testării la 25 de persoane, 19 beneficiari și 6 angajați ai centrului a fost confirmată prezenţa virusului SARS COV 2.

Autorităţile sanitare au decis, miercuri, ca nouă din cei 25 de tulceni din focarul de COVID-19 înregistrat la centrul de îngrijiri persoane vârstnice de la marginea municipiului să fie transferaţi la spital, a declarat, pentru Agerpres, prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Iordan.

Decizia a fost luată după ce 25 din cele 88 de teste efectuate la persoanele aflate marţi în centrul privat au ieşit miercuri pozitive.

„Pentru nouă beneficiari, din care şapte asimptomatici, s-a luat decizia de a fi transferaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean. Pentru ceilalţi beneficiari se vor lua măsuri de izolare faţă de alte persoane din afara centrului, iar personalul va rămâne la lucru timp de 14 zile”, a declarat prefectul Alexandru Iordan.

Primul caz de îmbolnăvire în căminul de bătrâni a fost descoperit la un beneficiar, luna trecută.

Potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în judeţul Tulcea au fost confirmate până în prezent 603 cazuri de infectare cu noul coronavirus, fiind înregistrate 28 de decese.