Salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea a fost alertați azi noapte in jurul 20:30, în urma unui apel pe 112, prin care a fost semnalată o situație de urgență determinată de luarea de ape a patru persoane , doi adulti si doi minori, de apele unui pârâu în localitatea Măgurele, din comuna Topolog.
Cei patru, bunici si nepoti, se aflau intr-o caruta si au incercat sa traverseze paraul umflat de ploi si aluviuni, dar au fost luati de apele involburate cu tot cu atelaj.
Pompierii au intervenit cat au putut de repede cu o autospecială de stingere cu apă și spumă la care este inclus un modul de descarcerare, un echipaj SMURD, un autocamion de intervenție,o barcă pneumatică, autospecială de muncă operativă și 15 subofițeri.
Cei doi minori, o fetita de 7 ani si un baietel de 4 ani, dar si bunica lor de 58 de ani, au fost gasiti de catre salvatori in stop cardio respirator. Aechipajele SMURD si ale ambulantei au incercat sa ii resusciteze prin metode specifice, chiar la fata locului, dar la niciunul dintre ei nu s-a mai putut face nimic.
Tarziu in noapte, pompierii au oprit cautarile barbatului de 68 de ani luat de suvoaie, urmand ca acestea sa fie reluate dimineata.

UPDATE – ora 12.00

In aceasta dimineata in jurul orelor 10.00, cadavrul barbatului disparut in cursul noptii inghitit de ape, a fost descoperit de catre echipele de cautare la circa 600 de metri aval de la locul tragediei, prins in radacinile unui copac.

Articolul precedentVijelia a făcut prăpăd la Nufăru
Articolul următorApa se oprește la Măcin din cauza lucrărilor…dar și a datoriilor, care depășesc 700 de mii de lei