Potrivit unui comunicat al DSP Tulcea referitor la situaţia privind evoluţia infecţiei respiratorii acute cu COVID-19 (noul CORONAVIRUS) în judeţul nostru nu a fost semnalat niciun caz suspect sau confirmat şi nici o persoană care să necesite carantina. De asemenea, persoanele întoarse din zonele afectate, aflate în supraveghere epidemiologică, au starea de sănătate bună şi nu au semne respiratorii de boală. Situaţia acestora este monitorizată zilnic de personalul sanitar din DSP Tulcea.

„Toate situaţiile deosebite generate de contextul epidemiologic actual, sunt rezolvate imediat cu sprijinul personalului medical din sistemul medical judeţean, al autorităţilor publice locale şi judeţene, al Prefecturii, al Poliţiei judeţene, al Jandarmeriei, al ISU Tulcea. La acest moment (06.03.2020) la nivelul județului Tulcea sunt 108 de persoane (persoane sosite din strainatate si familia acestora) aflate în autoizolare voluntară la domiciliu şi respectiv 0 (zero) persoane în carantină. Foarte important: Facem precizarea ca au iesit din monitorizare 24 de persoane venite din zonele cu transmitere extinsă. Toate persoanele sunt sănătoase precum şi membrii familiei acestora.”, a transmis DSP Tulcea la sfârşitul acestei săptămâni.

IMPORTANT

„Subliniem importanţa respectării cu stricteţe a recomandărilor DSPJ Tulcea în ceea ce priveşte autoizolarea la domiciliu timp de 14 zile pentru persoanele care vin în România din zonele indicate de MS-CNSCBT. Facem precizarea că, în acest moment, persoanele autoizolate la domiciliu sunt monitorizate zilnic, telefonic, de personalul medico-sanitar al DSPJ TL-CSECBT(compartimentul de supraveghere boli transmisibile) si medicii de familie.

DSPJ Tulcea are organizat serviciu de permanentă la sediu pentru preluarea şi prelucrarea tuturor datelor şi solicitărilor noi.

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358-TELVERDE.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduită preventivă.

Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la Numărul Unic de Urgență 112.

Facem apel să accesaţi doar informaţii oficiale furnizate de VOCEA UNICĂ prin intermediul comunicatelor, ce vor fi postate pe site-ul www.dspjtulcea.ro, în legătură cu măsurile ce se iau la nivelul autorităţilor tulcene pentru prevenirea apariţiei cazurilor de îmbolnăvire datorate noului CORONAVIRUS (COVID-19).” se mai arată în comunicatul DSP Tulcea.

Articolul precedentS-a dat startul campaniei „O pădure cât o țară”
Articolul următorÎncă două noi cazuri de coronavirus, în România