De astăzi, Societetea de Transport Public Tulcea (STP Tulcea) şi-a îmbogățit parcul auto cu încă două autobuze noi, achiziționate în leasing.
Autobuzele sunt marca Eurobus Diamond, Euro 6 – motoare Mercedes, aer condiționat, podea coborâtă, afișaj electronic. Au lungimea de 12 m, numărul total de locuri, 100 (din care 30 locuri pe scaune) și sunt fabricate în România. Autobuzele vor fi destinate liniilor 2, 2 barat și 4.
„În funcție de circuitul documentelor ce trebuie intocmite pentru punerea în circulație, speram ca de Crăciun, aceste autobuze să fie deja pe traseu. Rugăm călătorii să manifeste grijă și simț civic în utilizarea acestor autobuze.”a declarat azi primarul Constantin Hogea, prezent la recepţia acestor autobuze.

Potrivit informaţiilor furnizate de conducerea STP Tulcea, achiziţia celor două autobuze moderne din ultima generaţie s-a făcut printr-o firmă de leasing, BMC Truck and Bus SA la valoarea de aproape 280.000 de euro, ceea ce este un preţ foarte bun mai cu seamă că banii vor fi plătiţi pe parcursul a cinci ani şi nu la recepţia acestora.

„Un mare avantaj al acestor autobuze, pe lângă faptul că sunt noi, este acela că sunt mai uşoare decât orice autobuz de 12 metri pe care l-a mai avut de-a lungul timpului societatea noastră. Mult mai uşoare ca acele autobuze albastre, dacă vă amintiţi, care circulau pe traseele mai aglomerate. Şi acum aceste două autobuze vrem să le introducem pe cele mai aglomerate trasee şi anume pe 2 şi 2 barat adică relaţia Vard – E3 şi retur, dar şi pe linia 4. În ceea ce priveşte consumul acesta este unul foarte bun în cartea tehnică dar sigur că reliaful din Tulcea va contrazice acest consum”, a declarat Dan Lucian Bălan, directorul STP Tulcea.

Articolul precedentAparatură medicală de 28.728 de euro pentru Neonatologie de la Asociaţia „Salvaţi Copiii” România
Articolul următorApă caldă în 18 şcoli izolate din judeţ prin Campania globală „Comfort Challenge”