Ca în fiecare an, ziua de 22 martie – Ziua Mondială a Apei a fost marcată de către Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării împreună cu partenerii săi, printr-o serie de evenimente menite să atragă atenția asupra necesității accesului la apă sigură, la servicii de salubritate gestionate în condiții de siguranță.

Accesul la apă este un drept al omului și, împreună cu accesul la instalațiile de salubrizare, conduce dezvoltarea în viitor. Cu toate acestea, aproape o treime din populația globală nu utilizează servicii de apă potabilă gestionate în condiții de siguranță și doar două cincimi au acces la servicii de salubritate.

Urmând tema din acest an, „Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, 165 de elevi și profesori ai școlilor din localitățile Sulina, Crișan, Chilia Veche, dar și din Tulcea, împreună cu responsabilii Centrelor de Informare si Educație ecologică ale ARBDD, au desfășurat activități atât în sălile de clasă și la sediile centrelor, cât și în aer liber.

Astfel, la Chilia Veche, elevii clasei a cincea ai școlii gimnaziale din localitate, împreună cu cadrul didactic și reprezentantul ARBDD, au desfășurat o activitate de igienizare pe canalul Tătaru, pe malul stâng, până la intrarea în Dunăre – braț Chilia. Copiii din Crișan au plantat puieți de salcie în jurul școlii gimnaziale din localitate, donați de un sponsor, partener al școlii.

La Sulina, elevi ai Liceului Teoretic ”Jean Bart” au participat la o activitate de conștientizare la sediul Centrului de Vizitare al ARBDD, împreună cu responsabilii centrului și cadrul didactic de la Cercul de ecologie al Palatului Copiilor din Tulcea- Filiala Sulina.

Tot cu acest prilej, Administrația Rezervaţiei Biosferei ,,Delta Dunării” (ARBDD) în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Asociația Euro Tulcea au organizat o activitate de celebrare a Zilei Mondiale a Apei, la care au participat elevi şi profesori ai  şcolilor din Tulcea. Programul acțiunilor a cuprins prezentarea însemnătăţii evenimentului și a mesajului doamnei Audrey Azoulay, Director general al UNESCO, jocuri de rol, recital de poezie, activităţi interactive, etc.

Celebrarea Zilei Mondiale a Apei, a reprezentat un prilej de abordare a crizei apei și a necesității asigurării accesului la salubritate pentru toți oamenii și de a aduce în atenția opiniei publice problemele legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor.

Articolul precedentO duzină de medalii de aur pentru Nippon Budo Sport la Cupa Moldovei
Articolul următorAtac informatic la serverele Serviciului Impozite și Taxe!