Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea sărbătorește ZIUA DOBROGEI

Începând cu duminică, 14 Noiembrie 2021, la Muzeul de Istorie și Arheologie din str. Gloriei – Parcul Monumentul Independenței, publicul va putea viziona expoziţia  ”Ștefan Borș o personalitate în slujba dobrogenilor și a Dobrogei”. Expoziția aduce în prim-plan o importantă personalitate nord – dobrogeană,  Ștefan Borș, care s-a stabilit la Tulcea la sfârșitul secolului al XIX-lea, în contextul noilor realități apărute după integrarea Dobrogei în granițele statului român. În cei 43 de ani petrecuți în oraș a îmbinat activitatea antreprenorială cu cea administrativă și politică, dând dovadă de pricepere și discernământ, apărând cu demnitate interesele tulcenilor, bucurându-se de respectul și aprecierea acestora.

Vor fi expuse documente, fotografii, ziare, cărți poștale originale sau copii de epocă ce oferă informații despre viața privată și profesională a lui Ștefan Borș, din perioada 1884-1928.

Expoziţia va fi deschisă în perioada noiembrie 2021- mai 2022.

 Vineri, 12 noiembrie 2021, de la ora 16.00, la Muzeul de Artă, va avea loc Finisajul și Festivitatea de premiere a expoziției concurs BIENALA DE PICTURĂ ”ALEXANDRU CIUCURENCU” Tulcea 2021. Festivitatea va fi transmisă live, (https://web.facebook.com/EvenimenteArtaAvramide) și va include lansarea Catalogului Bienalei. Accesul publicului se face doar pe bază de invitație iar evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor sanitare în vigoare.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentLudovic Orban, la Culisele statului paralel: Iohannis s-a supărat pe mine pentru că nu am mai vrut atacarea PSD
Articolul următorPNL și PSD, noi negocieri pe banii românilor: Liberalii vor investiții, social-democrații pensii și alocații