Duminică, 5 august, administratorul public al județului, Vasile Strat a participat, alături de deputatul Lucian Simion, la manifestările prilejuite de Ziua Comunei Carcaliu, răspunzând astfel invitației primarului Gheorghe Panfil.

„Mă bucur să fiu alături de dumneavoastră, în această perioadă în care întreaga comună se îmbracă în straie de sărbătoare. Ziua comunei este sărbătorită anual, în prima duminică a lunii august, ocazie cu care fiii satului se întorc din străinătate, pentru a fi alături de familiile lor. Doresc să îi mulțumesc domnului primar pentru invitație și să îl felicit pentru inițiativa de a organiza un spectacol de asemenea amploare, sub genericul „Diversitate culturală în spațiul dobrogean“.

Această comunitate are un specific aparte, aici trăiesc împreună în pace şi înţelegere români, ruşi lipoveni, dar și alte etnii. Împreună reuşiți să  păstrați tradiţiile, să respectați şi să iubiți tradiţiile celuilalt, creând un adevărat model de convieţuire. Salutăm prezența ansamblurilor folclorice ale diverselor etnii  la această sărbătoare, care au venit în sprijinul comunității și care ne încântă cu programele lor artistice. Dorim, de asemenea, să vă asigurăm de toată deschiderea noastră, a celor din Consiliul Județean Tulcea, spre colaborare în vederea realizării proiectelor de interes pentru comunitatea locală“, a declarat administratorul public al județului, Vasile Strat.

Ziua Comunei Carcaliu, sub genericul „Diversitatea Culturală în spațiul Dobrogean”, a fost organizată de Primăria și Consiliul Local Carcaliu, în parteneriat cu Comunitatea Rușilor – Lipoveni din România. Pe scenă au evoluat ansambluri folclorice dobrogene aparținând mai multor etnii, dar și artiști celebri: Marcel Pavel, Nicola, Monica Anghel și Schimbul 3.

Articolul precedentUltimele două ferme de creştere a porcilor din judeţ au scăpat de pestă!
Articolul următorZilele Municipiului Tulcea cu Sore & Band, Antonia şi Vunk