O delegații a Uniunii Ucrainenilor din România, în frunte cu președintele Nicolae Miroslav Petreţchi și președintele Filialei Tulcea a uniunii, Lucica Gherman au fost în vizita de lucru miercuri, 28 iulie, la Consiliul Județean Tulcea.

          În cadrul întlnirii au fost abordate mai multe probleme privind sprijinirea comunității etnicilor ucraineni, inclusiv cele privind terenurile pentru crescătorii de animale din Delta Dunării, decolmatarea canalelor deltei și posibilitățile de acostare a ambarcațiunilor în Portul Tulcea. 

„Pentru a veni în sprijinul etnicilor ucraineni, organizăm o serie de proiecte și parteneriate încheiate cu consiliile județene, cu administrațiile publice locale, cu școlile și, în marea majoritate a județelor unde trăiesc etnici ucraineni, avem astfel de protocoale, mai puțin în județul Tulcea. Dorim să vă supunem atenției o serie de proiecte pe care am dori să le dezvoltăm la nivel județean, pentru dotarea școlilor sau pentru sprijinirea bisericilor. De multe ori aceste acțiuni se politizează, sunt prezentate ca ale unor consilieri sau a altor persoane care nu au legătură cu consiliul județean și de aceea propunem încheierea acestui parteneriat. Am beneficiat întotdeauna de sprijinul dumneavoastră, motiv pentru care, în numele conducerii Uniunii Ucrainenilor din România, vreau să vă mulțumesc“, a declarat președintele Nicolae Miroslav Petreţchi.

„Noi am încercat întotdeauna să sprijinim minoritățile din județ, înclusiv comunitatea de ucraineni care devine pe zi ce trece mai vizibilă și mai puternică. Vreau să vă felicit pentru modul în care reuşiţi să vă păstraţi şi să vă promovaţi tradiţiile, pentru legătura strânsă pe care o păstraţi cu ucrainenii din tot judeţul (şi nu numai), dar şi pentru modul în care vă implicați în rezolvarea problemelor comunității.

Dumneavoastră, cei din comunitate, aveţi un rol esenţial pentru păstrarea,  promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a ucrainenilor din acest judeţ. Vreau să vă asigur că în ceea ce privește propunerile dumneavoastră, veți beneficia de sprijinul instituției noastre“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

 

 

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentVal de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă
Articolul următorFanii UNTOLD au primit astăzi o veste mult așteptată | Cum vor putea intra la festival