Elevii din toată tara vor avea zi liberă și vineri, 25 ianuarie 2019!

Decizia a fost transmisă inspectoratelor școlare din țară în această seară fiind vorba de un Ordin de ministru.

Deja mesajul a fost transmis directorilor de școli din Tulcea și din județ.

Dacă bugetarii nu au parte de ,,punte” între 24 ianuarie și weekend, iată că elevii au.

Această hotărâre vine după ce conform raportărilor INSP, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca şi săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat.

Din datele raportate la Direția de Sănătate Publică Tulcea numărul infecțiilor respiratorii acute a crescut mult față de săptămâna anterioară astfel: de la 673 la 1133 iar pneumoniile de la 177 la 268 persoane dintre care au necesitat internare 41 persoane cu pneumonie și 16 persoane cu infecții acute respiratorii..
În săptămâna 14-20.01.2019 s-a raportat un caz de gripă care este confirmat cu laboratorul și 2 cazuri suspiciuni de gripă. Persoanele nu s-au vaccinat.
Ministerul Sănătății atrage atenția că, odată cu începerea cursurilor în unitățile de învățământ numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea crește. O importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima ora de curs, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități si continuarea triajului in fiecare zi .
De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa.
Medicația antigripală (antivirală) se administrează la indicația medicului.

Articolul precedentSpectacol de 24 ianuarie „Uniți în cuget și-n simțiri. Hai să-ntindem hora mare!”
Articolul următorAdi şi Dragoş, conduşi pe ultimul drum de sute de tulceni