În acest weekend  pe litoral sunt peste 100.000 de turiști Este cel mai aglomerat sfârșit de săptămână din acest sezon.

„Chiar dacă ploile din luna iunie au îndepărtat turiștii de litoralul românesc, programul ”Litoralul pentru Toți” a avut un succes deosebit și a reprezentat un test pentru operatorii de pe litoral, greu încercați de restricțiile impuse în anul 2020 în contextul apariției virusului Sars-Cov-2,” anunță Federația Patronatelor din Turismul Românesc(FPTR).

Deși luna iulie a adus cu întârziere vacanța elevilor, după terminarea examenelor de bacalaureat familiile cu copii, clienții fideli ai litoralului românesc sunt așteptați în număr mare pe litoral.

Potrivit FPTR stațiunea Mamaia se menține în continuare în topul tarifelor de pe litoral, acestea variind în funcție de categoria de confort, începând de la 220 lei/ noapte o cameră la un hotel de 2*, ajungând și la 2000 lei/ noapte un apartament privat cu 3 camere. La polul opus se află stațiunile din sudul litoralului cu tarife care încep de la 200 lei/ noapte la un hotel de 2*, până la 1800 lei / noapte un apartament la un hotel de 5*.

Cel mai probabil stațiunile Costinești și Vama Veche, recunoscute ca centre ale distracției pe litoral, vor fi asaltate și în acest weekend de tineri vizitatori și localnici, care vor opta pentru aceste destinații datorită în principal a prețurilor mai mici la mancare și băutură.

Potrivit estimărilor, gradul mediu de ocupare pe litoral în acest weekend în structuri clasificate va fi de aproximativ 75%, mai mare în stațiunile Mamaia și Eforie Nord (80%) și mai mic în sudul litoralului (70%).

Cu toate că în perioada următoare tarifele vor crește, având în vedere apropierea vârfului de sezon, românii vor dori să își petreacă concediul în condiții de siguranță în țara lor, astfel este de așteptat ca gradul de ocupare al hotelurilor și altor structuri de cazare clasificate să crească și mai mult.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentRestricții pentru persoanele nevaccinate – Ministrul Sănătății face anunțul: „Va rămâne de văzut cum evoluează pandemia”
Articolul următor27 de permise reținute în doar 5 ore în Tulcea