Pescadorul dispărut pe 17 mai în Marea Neagră a fost găsit  la o distanță de aproximativ 10km Est de Chituc., au anunțat reprezentanții Gărzii de Coastă. Epava a fost găsita la aproximativ 21 metri adâncime

În data de 22.05.2021, Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța,  împreună cu o echipă de scafandri din cadrul Gărzii de Coastă  și două mijloace de mobilitate navală, au desfășurat activități in vederea  identificării epavei  unei ambarcațiuni. Echipa de scafandri a Gărzii de Coastă a acționat sub coordonarea CCC SCOMAR, localizând și identificând epava pescadorului Sea Shark 1,  la o distanță de aproximativ 10km Est de Chituc.

Sub coordonarea procurorului de caz, sunt derulate cercetări cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă și distrugere sau avarierea unei nave,  iar în perioada următoare vor fi desfășurate activități pentru identificarea cauzelor care au condus la scufundarea pescadorului și recuperarea corpurilor neînsuflețite ale membrilor de echipaj.

Pescadorul Shark 1 cu cinci oameni la bord s-a scufundat în largul Marii Negre.

Nava încărca rapane în zona Gura Portiței, când, potrivit primelor informații, a luat apă atât de repede, încât comandantul nu a mai apucat să ceară ajutor. Trupurile a trei dintre marinari au fost găsite plutind.

Sursa: Realitatea de Constanta