Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” Tulcea a fost  alertat despre producerea unui incendiu la o șură de paie în localitatea Lăstuni, județul Tulcea.

Ajunși la fața locului, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta puternic  și s-a extins la două grajduri de animale.

Peste 20 de salvatori din cadrul de la Stației de Pompieri Babadag și din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, intervin pentru lichidarea incendiului.

UPDATE

Ora 22.30 – Pompierii cu 5 autospeciale de stingere inclusiv autospecială de capacitate mare.   Intervenția este una destul de dificilă deoarece în zonă nu există hidranți pentru alimentarea autospecialelor de stingere dar și din cauza faptului că există o cantitate mare de furaje ce ard mocnit.

Imagine
Pompierii au reușit să salveze până în acest moment peste 400 de oi  însă, din primele informații se pare că în cele două grajduri ar exista animale surprinse de flăcări ori de acoperișul ce a căzut peste ele.
De asemenea intervenția rapidă a salvatorilor a limitat extinderea flăcărilor la locuințele din jur și alte anexe gospodărești din vecinătate.
Până în acest moment au ars aproximativ 400 de baloți de lucernă, 200 de baloți de paie, două grajduri, două anexe, o remorcă, un autoturism și un utilaj agricol.

Imagine

Sursa video ISU Tulcea

Sursa: Realitatea de Tulcea